wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg

 

wp28f107f6.png
wp85dbe9d7.png

CHANTÉ BENJAMIN TURNT VOOR GOUD OP GYMNOVA-TOERNOOI en finalisten 2e divisie bekend

 

Turnvereniging EOC heeft weer een vol programma afgewerkt de afgelopen dagen. Drie  turnsters kwamen op 2e Paasdag uit op het Gymnova-toernooi in Vlissingen. Omdat dit een wedstrijd was met open inschrijving, kwamen de turnsters uit verschillende Zuid-Nederlandse plaatsen. Jongste EOC-wedstrijdturnster dit seizoen is

GroteFoto-PLEKGWY6.jpg Chanté Benjamin. Zij werd in januari regionaal kampioen in de pré-instapklasse, en dit werd voor het 7-jarige talentje de tweede wedstrijd. Al om 8.00 uur ’s morgens begon voor Chanté de wedstrijd op het onderdeel vloer. En dit bleek na afloop ook meteen haar beste toestel te zijn, met maar liefst 9,20 als score had zij al ruim 2 punten voorsprong op haar medeturnsters. Op sprong en balk eindigde zij als tweede, maar op brug was zij met 9,10 punten weer onverslaanbaar voor de anderen. Met een ruime voorsprong mocht zij dan ook de gouden medaille mee naar Oosterhout nemen. In de seniorenklasse level 4 turnde LottieHeppenhuis haar eerste wedstrijd opGroteFoto-BDYJ6ZLF.jpg dit niveau. Voor haar was het erg wennen aan de hoge eisen, die aan de inhoud van de oefeningen gesteld worden. Lottie eindigde met 29,70 punten naar tevredenheid op de 7e plaats.

Faniënne Zopfi werd ook 7e, zij turnde in de pupillencategorie 2e divisie haar verplichte oefenstof. Zij behaalde een eindtotaal van 30,30 punten.

 

Voor de turnsters in de 2e divisie werden afgelopen zondag in Varsseveld ook de nationale halve finales geturnd. 4 EOC-turnsters hadden zich via diverse voorwedstrijden voor de halve eindstrijd geplaatst. Voor pupil Deney Brons werd het een spannende strijd. De beste 18 turnsters per leeftijdsklasse mogen door naar de finale, en vooraf werd al rekening gehouden met de plaatsing van Deney. Gelukkig kon zij die verwachtingen waarmaken, zij plaatste zich als 8e turnster. Vooral op brug en balk scoorde zij goed, op beide toestellen bezette Deney de 5e plaats. Met slechts een halve punt meer kan zij meedingen naar de medailles op dit nationale niveau. Jeugdturnster Femke Hendrikse was al blij met haar plaats in de halve finale, en wist nu met een totaalscore van 31,30 punten niet tot de eindronde te komen.

Ook seniore Britt Kaag zag de finale aan zich voorbij gaan. Na een teleurstellende prestatie op sprong en brug waren haar kansen bekeken. Wel wist zij op het laatste toestel, de evenwichtsbalk, nog een goede oefening te turnen. Zij steeg daarmee nog enkele plaatsen in het klassement, maar kwam 0,5 punten tekort voor een finaleplaats.

Juniore Stephanie van der Linden hield het ook erg spannend tot aan het laatste toestel. Na 2 fouten op de evenwichtsbalk leken haar kansen op een finaleplaats klein. Met brug als laatste toestel wist zij echter iedereen versteld doen staan: een zeer goede oefening werd door de strenge jury met 9,166 punten gewaardeerd. Daarmee kwam de hoogste score van de gehele wedstrijd op haar naam. Met een eindtotaal van 33,165 klom zij op naar de 4e plaats, met maar 0,1 punt tekort voor een medaille. Naast Deney Brons mag ook Stephanie uitkomen op de landelijke eindronde, die op 23 mei gehouden zal worden in Reusel.

wp533682df.png
wp31b12500.png